A koránkelés jól ment, nagyon időben odaértünk az autós céghez, és leadtuk a kocsit. Nem volt vele semmi gond, annyira alaposan nem csekkolták le, ahogy Aitor képzelte, nem kötöttek bele minden karcolásba amik már előttünk ott voltak. 

Így 3 órával indulás előtt már a reptéren voltunk. A maradék ouzot most próbáltam meginni, sikertelenül. Nem ez lett a kedvenc italom. Közben a repülőre várva megütötte a fülem 1-2 kellemes dallam. 

Fent a levegőben ismét volt egy kis időm olvasni, majd mielőtt észbe kaptam volna hogy felszálltunk, már ott is voltunk Krétán.

Itt rögtön megint egy autóért mentünk, kaptunk egy kis suzukit. Az 1000€ letétet nem engedte levonni Aitor bankkártyája úgyhogy 40€-s biztosítást kellett vennie, így nincs szükség a biztosításra. Amúgy nem rossz sofőr, de sokszor úgy érzem kínozza a motort amikor kettesben megy 60-nal 3000es fordulatszámon. Azt mondja jót tesz az autónak ha néha kicsit túlhúzza 🙄 ha a városban a dugóban csak 20-30al lehet menni, egyesben megyünk.

Krétán érdekesek a vezetési szokások, a sofőrök inkább ideális ívben kanyarodnak mint hogy követnék a vonalakat, és az előzési szabályokkal sem igazán foglalkozik senki, a dupla záróvonal mintha ott sem lenne.

A kocsival az első utunk a gyönyörű Rethimno városába vezetett. Aitor majd’ éhenhalt már úgyhogy az első helyre bementünk hogy túlélje a sétát. Utána tettünk egy kört a belvárosban, a kis szűk utcák között tele szuvenírbolttal és hangulatos kávézókkal. Az autóhoz visszafelé ittunk egy gránátalma juicet, majd indultunk tovább Haniaba ahol a szállás várt ránk. Ez további 1 órát jelentett, besötétedett mire odaértünk, a legnagyobb dugóba értünk oda. Szerencsére a szállásnak volt saját parkolója, így pár kör után be is mentünk oda. Aitor valamiért nem szereti az egyszerű megoldásokat, úgyhogy előbb megpróbált keresni egy kinti helyet.

A szállás meglepően jól nézett ki, némi reggeli is volt kikészítve, és egy kis üveg ajándék raki.

Kipakolás után bementünk sétálni. Az éttermek pincérei szokás szerint próbáltak megfogni minket. Az egyik mesélte, hogy épp Budapestre készülnek menni a feleségével novenber végén, összekötni a városnézést a karácsonyi vásárral. A lánya már járt nálunk, és mesélte hogy milyen gyönyörű hely. Jól esik ezt hallani külföldiektől, mindig melegséggel tölt el ha dicsérik a várost 😊 de sajnos nem voltunk éhesek, úgyhogy még így sem tudott meggyőzni minket hogy beüljünk.

Kihallatszó dallamok egy szimpatikus bárból

Tettünk pár kört az utcákban, benéztünk egy Cannabis boltba is. A marihuana itt legális de csak az a fajta amiben nincs thc. Ha azt a hatást szeretnénk kapni, amit egy rendes joint adna akkor a hhc-t kellene vennünk. Ezt most kihagytuk, de legalább ma is tanultam valamit. Hania tele van hangulatos élő zenés éttermekkel, bárokkal. 1-2 óra körözés után, Aitor ránézett az órájára és megéhezett, úgyhogy beültünk egy helyre. Amíg ő a vacsorát fogyasztotta, én félédes bort kortyolgattam. A végén kérés nélkül hoztak desszertet, és 2 dl rakit kettőnknek. A raki ízre olyan helyi pálinkaszerűnek tűnt nekem, nem is sikerült rögtön meginni 😃 nem sajnálják az embertől.

A szállásra visszafelé még vettünk némi túlélő készletet másnapra, és nyugovóra tértünk.

Én 7-re húztam fel az ébresztőt, reggelre terveztem egy kis frissítő futást.